BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, May 22, 2010

ZINA dan BUNUH! Allah ampunkan kami....;'(

Salam
Tadi baru buat contest...
Ni aku update lagi...;))
Sekarang ni aku tengah dengar lagu Wajah Suci daripada kumpulan Mestica
Kawan aku naik bengang aku asek ulang2 lagu yang sama sejak semalam lagi.
Aku peduli ke?.  Of cos la TAK!!! Hi3 :PP


Mula2 meh kita hayati lirik lagu ni...Aku dapat dekat WEB ni...




Wajah Suci

Album : TigaSatuTiga
Munsyid : Mestica

Wajah suci itu tidak berdosa
Mengapa dia dibiar begitu saja
Sedih pilu menatap rupanya
Kaku terdampar di lembah hina

Apa dosanya si kecil itu
Belum sempat dia memanggil ibu
Sampai hati engkau dizalimi
Oleh mereka yang tiada simpati

Tubuh kecil itu mahu dihargai dihormati
Dimakamkan dia bukan dibuang sesuka hati
Dimanakah nilai ehsan insani
Apa dosanya si kecil itu

Kerana kasih tersasar tujuan hidup
Hingga lahir zuriat yang bukan pilihan
Buntu tiada jalan penyelesaian
Lalu si anak dibuang di jalanan

(Mengapa tiada simpati dan kasihan)
SAyu hati melihat nasib dirimu
Bagai tiada nilainya di sisi
Wajah sucimu telah dinodai

Namun lahirnya ada nilainya
Di sisi Allah engkau mulia
bagai kain putih kau tiada dosa
Bertaubatlah mereka yang hina




Ni pulak VIDEO nye



Oke! Aku rase macam dah ketinggalan sebab aku rase ramai da yang cakap pasal menda neh sebelum ni n aku xpasti kalau dalam akhbar2 masih ada lagi kes2 sebegini...


Sama ada laki ke perempuan yang buat keja2 ni entahla...Mungkin Allah da tarik hidayah dari dalam hati dia sampai sanggup membunuh anak2 kecil tu...Buang merata-rata. Mungkin atas paksaan teman lelaki..Mungkin untuk tutup malu.Mungkin untuk mengelakkan umpat keji masyarakat..Mungkin. Mungkin dan Mungkin..


Tapi yang aku x paham..Macam mana dat girl boleh survive sampai dia lahirkan baby tu..Boleh plak dye bawak perut boyot dia tu sampai cukup lebih kurang 9 sembulan..kenapa dalam tempoh 9 bulan tu dye boley bertahan..Tapi bila da sampai masa baby tu lahir..Dia boley biar mcm tu je..Buang merata-rata..Tak sayang ke?...Da la nak pregnant tu mcm2 rintangan..pastu nk deliver baby tu punya la sakit..hanya Allah je taw. Tak sayang ke dengan anak tu?...Entah kat mana la dorung campak perasaan depa masa ni...tula kita ni lebih pikirkan manusia berbanding Allah


Kenapa aku ckp macam tu..? Sebab utama mrk buat mcm tu untuk elak umpat keji dan malu kepada masyarakat sebab xmungkin lah seorang ibu yang dah kandung anknya selama 9 bulan takde perasaan belas kasihan..Die terpaksa buat tu sbb xsnggup hadapi masyarakat. Tapi kalau dia ingat Allah dia takkan buat mcam tu sbb Allah maha pengampun..Insaf dan bertaubatlah ats kesalahan lalu..InsyaAllah Allah tolong kita...Tapi brat mata memandang berat lagi bahu memikul.


SEbab tu Allah dah berkali-kali tegaskan kepada kita jangan hampiri zina...Aku takkan terangkan panjang pasal zina ni. Cuma aku nak kaum perempuan bayangkan perkara2 di bawah...InsyaALLah..sume menda tu boleh elak dengan bantuan Iman yang kuat daripada Allah.


>>>Kalau lah ade pkwe kan..tibe2 dye ajak nak buat menda x senonoh (18SX) - korunk mmg kena hancurkan hati dan cakap dalam hati dye memang bukan pilihan aku. Dan straight way tinggalkan dye..Sebab laki mcm tu mmg lgsung x ikhlas dengan kita.


>>>Kaum perempuan ni nafsunya 9 dan sangat lemah dengan godaan.Tapi sila buktikan diri anda tidak lemah! Kalau rase nak terikot hasutan syaitan tu...Fikir banyak kali..Fikir maruah..Fikir mak ayah yang taruh harapan kat kita supaya jaga nama baik keluarga


>>>Tapi aku rasa kalau fikir2 ni mcam x berkesan je...Bayangkan..Yes! Sila byangkan kalw la korunk ikot ckp pkwe korung tu nk berzina, sila ingatkan diri anda bahawa dia bukan suami...Org kata pecah DARA tu sakit (Maaf, agak lucah) sampai 3 hari 3 malam?..(Aku selalu pk mcm ni....Rugi taw rugi! So, jgn sekali-kali bagi!) Ntahlah mungkin lain2 antara setiap perempuan..Sebab jenis Hymen tu sendiri da ade byk jenis..


>>>Oke2. Lupakan pasal tu...pastu bygkan korung sakit sbb serah diri atas lelaki yang bukan suami...Dahla sakit pastu buatnya dye tnggal kita? NGANGA  jela akhirnya..Dan rugi betol diri kita pompuan ni menda yang paling berharga kita jaga selama ni dah hilang kepada orang yang x sepatutnya...Kalau hilang kat suami tentu kita rasa sangat berharga, bahagia, mendapat redha Allah, mendapat pahala...dan sebagainya


>>>Paksu aku sendiri cakap laki ni kalau dye dapat sekali je..cukup! dye akan tnggal prempuan tu...Dye cakap taw..bukan aku yang cakap...So, pompuan ni tak payahlah nk buktikan cinta dengan serah diri sbb dorung ni mmg tggu masa je...buatnye dapat yang amalkan sex bebas...dah kena HIV, Syphilis dan mcm2 lagi STD(Sexual Transmitted Disease), menyesal keluar air mata darah pun tak berguna...


>>>So girls....Jangan percaya sangat dengan golongan lelaki yang pandai berkata-kata manis sebab mereka ni sangat hebat memncing perempuan..Maklumlah girls kan ramai..And lagi satu laki kalau dah 'buat' takde kesan pape pon kan...So, buat ape dorung nak takut kan.


Mungkin tindakan yang diambil oleh adik IFA ni agak drastik dengan buat keputusan kahwin dalam usia yang tersangat muda..Apa2 pun dia dah berjaya mengelakkan maksiat..Moga Allah kekalkan hubungan mereka hingga ke akhir hayat..aminn :)

ps : b4 kawen jangan lupa buat Ujian HIV and other STD untuk dapatkan kesejahteraan di alam rumah tngga..Moga Allah melindungi kita semua...Aminn :)




9 Coret2:

Farid Fernandez said...

insaf~





-_____-

Fasya Abdy said...

sama2 insaf ;(

iqbalsyarie said...

good job bro!moga kita semua tak terlibat dgn kes2 mcm ni

Fasya Abdy said...

iqbal : bro?..i'm a girl la...silap org lah awk ni....hahaha...moga Alla sentiasa melindungi kita..aminn

stiffler said...

lagu apa kau rekemen tu?bagi la lagu layan layan skt

Fasya Abdy said...

layan r ni...pela ko nih.haishh

Syafiq Kadiran said...

fikir fikirkan dan renungkan....
moga2 jaoh la dari ni semua...

bH said...

kalau budak perempuan tu boleh rasa macam mana baby tu rasa mesti dia tak sanggup nak dekat dengan lelaki tu

Fasya Abdy said...

bh : klw kita sentiasa ingat Allah...semua ni xkan jadi,,,,