BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, August 13, 2010

Gemuk dan Kurus bulan Ramadhan

Salam..


Ni entry pertama aku di bulan Ramadhan yang mulia ni
Banyak kali entry masuk dalam draft..Malas nak edit..Malas nak publish...ha3
So plan aku bulan puasa ni aku nak buat program Kurus Gemuk bulan Ramadhan

Apa yang Kurus?
Apa yang Gemuk?

Aku nak Kuruskan JASMANI
dan
Gemukkan ROHANI

Korung paham tak ni?..hahah,,,ayat senang je tu...boleh paham kan,,:)
Aku tau korung pandai dari aku.


Cara nak kuruskan JASMANI..biasalah mengurangkan makan..hek3..macam2 cara aku da try tapi selalunya sehari dua ja aku buat..selebihnya terbengkalai..hek3..
Tapi betui kali ni aku dah azam...


Tengok na...


Petunjuk
A = saiz ideal         B = saiz xideal
      
Body parts
Size (Now)
Target size
Face
B
A
Hands
B
A
Arms
B
A
Chest
B
A
Waist
B
A
Tummy
B
A
Thighs
B
A
Calves
B
A
Nampaknya semua xda dalam target kan..so korung tengokla perubahan aku..jadi ke tak program aku ni ^_^

Itu part kurus, ni part yang aku nak kasi gemuk pula..ROHANI tersayang ni ..pembantu dunia akhirat..Jadual dia macam ni pula

Petunjuk
A = saiz ideal         B = saiz xideal

Inside parts
Size (Now)
Target Size
Kemurahan hati
B
 A
Keikhlasan hati
B
A
Ketaqwaan kepada Allah
B
A
Kerajinan membaca Al-Quran
B
A
Ketaatan kepada ibu bapa
B
A
Kelembutan budi pekerti
B
A
Akhlak Terpuji
B
A
Cara2 nak gemuk ROHANI bolehlah amek panduan di blog Encik IQbal...Thx byk2 yer ^_^

Moga2 dapat graf macam ni 


Kesimpulan
Saiz Jasmani berkadar songsang dengan saiz Rohani






oKe..sampai sini saja entry aku..laen kali aku buat lagi :)
(kalau ada salah silap tolong tegur)


Image untuk tatapan..rasa2 lepas program ni ada perubahan tak ( aku di sebelah kanan ya ^_^ )










ps : aku buang signature la..semak ja..hehek :p
lagi ps : aku xbuh nombor kat jadual sbb detail sgt.. payah...personal kan..ha3 :P

12 Coret2:

thyYunx said...

puasa adlh DIET terbaik:)

Faiz said...

jangan kurus jasmani di siang hari saja..tp di malam hari...haha..neway..gudluck...
p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

Penulis Setia said...

thyyunx : betul3 :)

manggosteen said...

siap ada graf lagi..
guna microsoft excell ke??
ahahha.

MOFASAD said...

Kuruskan JASMANI
dan
Gemukkan ROHANI

smart ayat tu!!!

>>________<<



semoga berjaya busuk!!!

Penulis Setia said...

manggis : hahaah...ya...mula2 guna excel...pnat kot..tp xley nk copy...pastu guna paint..lagi senang..hek3 :P

mofasad : hheheh....boleh bt trademark bru :p

thx!

manggosteen said...

haha..print screen kan boleh..hehe..

yuzuki said...

bagus lah ade advantage yg leh kite amik dalam bulan puasa ni..
tapi jgn salah niat lak tau..
hehe...

Penulis Setia said...

mggis..print screen?..ha3..tp xreti nk bt la

Penulis Setia said...

faiz : oh...siang mlm sama je...he3

yuzuki : slh niat mcm mna tu

hans said...

hahaha
sama2 lah kita berusaha ke arah mencapai misi itu

P/S : Alhamdulillah! Sekarang Ada 4 Buffered Earning! Some Tips About How To Get BE From Nuffnang?

Penulis Setia said...

thx! ko pon sama :)